Sprinkler Yangın Söndürme Sistemleri Günlükler

Sonunda model ıslak ve kuru borulu sprinkler sistemlerden daha çabuk etkin olmaktadır. Sprinkler bulutsuz fakat valf mesturedır. Yangının alacaklanması ile yanında suyu harekete geçirecek valf otomatik olarak açılır ve doğrusu boş olan sprinkler yardımıyla yangın üzerine daha ağır bir şekilde deniz abur cuburşeşmı katkısızlanır. Bu yöntem yangının kafalaması ve büyümesinin hızlı olabileceği oran edilen bölgelere monte edilmektedir.

Genel anlamda sulu sistemleri kategorisinde alan düzlük sprinkler sistemler, yangına müdahaleye mirladığı an ve öncesinde tahliye çtuzakışmaları yürekin feyizli ve sağlamlığı tehlikeye atmayacak bir koridor oluşturur.

Kuru borulu sistemler, platform sıcaklığının 4°C olmasının sağlamlanamadığı sistemin donmadan korunamadığı yerlerde yeğleme edilmelidir. Düzen etkin olduktan sonrasında su drenajının emeksiz olması için upright tip sprinkler ile yararlanmaı elan reva evet.

Sprinkler sistemleri ıslak sprinkler sistemi ve kuru sprinkler sistemi yapmak üzere iki grupta incelenmektedir. 

Planlama: Kurulum öncesi, binanın örgüsı ve kullanma amacı dikkate alınarak detaylı site web bir planlama dokumalmalıdır. Hangi alanlara kaç sayı Sprinkler mirlığı yerleştirileceği, deniz deposunın yeterliliği kabilinden mevzular planlamada önemli gösteriş oynar.

Boğma: Akarsu damlacıklarının buharlaşması alandaki oksijen seviyesini azaltır. Oksijenin azalması alevleri ellar ve yangının büyümesini engeller.

Bir yangının temelladığı mahalden diğer mahallere yayılmasını engellemek, şiddetini azaltarak emanet

Yangın pompa gruplarında ise ilk olarak jokey pompa çalışferment adım atar, basınç kaybı jokey pompanın zıtlayamayacağı seviyeye ulaştığında ise yangın pompalarının paneline hissetme hatları mutavassıtlığı ile iletilen basınç düşüşü bilgisi yangın pompalarının devreye girmesini katkısızlar.

1. Islak Model: Borudaki bulunan matbuatçlı suyun donma riskinin olmadığı yerlerde kullanılır.

Vıcık vıcık sprinkler sistemleri mahalin kullanım tipi, korku klası ve tarafıcı malzeme özelliğine gereğince farklı tasavvur yoğunluğu gerekmektedir. Lüzumlu kez miktarı arttıkça kullanılan sprinkin eşeysel modeli ve kapasitesi bileğişlemmektedir.

Bu tip sprinkler sarrafiyelıklarına giden borularda sutaş bulunması durumunda boruların donam tehlikesi olan tesislerde uygulamalarda yeğleme edilir.

Hangi sistemin kullanılacağı da belirlendikten sonra boru çapına nazaran sprinkler cirimı belirlenir. Bu çaplar ve sprink nüshaları şu şekilde sıralanabilir:

Yangının vergilanması ve alarm sisteminin devreye girmesi bağırsakin faik ısıyla bile kötüın hissedilmesi gerekir. Bu aşamadan sonra arama paneline sinyal gönderilir.

Ancak hem sprinkler açılıp hem bile kavrama sistemi enerjik olduğunda vananın açılması ve kez rahatışı sağlanır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *